Knjiga: Sve je moguće- About the Book

knjiga omot

 

O Knjizi

ivo-karlovic

Igor je vrhunski teniski stručnjak, i još bolji čovjek, sa dugogodišnjim igračkim i trenerskim iskustvom. Knjiga me se jako dojmila jer prikazuje realnu stranu teniskih početaka i svu borbu, koja je potrebna tenisačima, koji nemaju veliku financijsku potporu, da bi ostvarili svoj cilj. Neki dijelovi knjige su vrlo emocionalno utjecali na mene.

 

Igor is a great tennis coach and a very good friend with a long experience as a professional player and a coach. His book “Anything is possible” is showing a tennis reality in a tennis world and all the efforts of   a young player who wants to succeed but   has  no financial support. When I red the book I felt really emotional.

Ivo Karlovic, ATP ranking 25

 

 

 

 

thumbnailCAH9V865

The best things happen when you connect theory and practical knowledge. Igor Saric in his book „Anything is possible“ just did that. The book is full of practical advices of a former professional player and a coach who went through lot of things.

As a matter a fact this book is not going to show you how to hit the ball, how much top spin you have to add to your forehand shot or when to approach the net. This book is going to show you the most difficult part in tennis and this is how to control your emotions on the court, what to do when it gets tough, how to react when is everything going your way and in many othe situations on the court. Because of that, every player who wants to improve his game has to read Igor’s book „Anything is possible“.

 

Najbolje stvari nastanu kada se spoje teorija i praksa. Igor Šarić je u svojoj knjizi “Sve je moguće” uspio upravo to. Knjiga odiše praktičnim savjetima čovjeka koji je kao igrač i trener prošao puno toga. Što je najbolje, ova knjiga vas ne uči kako udariti lopticu, koliko spina dati forhendu ili kada doći na mrežu. Ona vas uči onome što je najteže svladati, a to su vlastite emocije na terenu. Kako se ponašati kada vam je teško, kako kada vodite, kako kada vas boli… I zbog toga svaki tenisač koji želi napredovati mora pročitati “Sve je moguće”.

Borna Coric, ATP ranking 55, newcomer of the year 2014, winner over Raphael Nadal and Andy Murray

 

 

 

dodo

 

As a professional tennis player I am very happy that I had an oportunity to read the book „Anything is possible“, because I could find myself in many situations from the book. It has a great credit because it was written by Igor Saric who passed through everything like every pro player did. We can learn a lot from the situations on psychological level because it describes everything in a very simple way. It describes in what situations the players on the court are, what kind of emotions they feel and how to manage that difficult and extreem situations. Inside there are lots of nice examples for anybody who wants to play and improve their game. If you want to lift your game to a new dimension, read Anything is possible, it will help for sure!

Ivan Dodig, number 7 ATP doubles ranking

 

 

1620729_10152744772701388_3063855828628089615_n

 

The book ‘Anything is possible’ fully faithfully captures the psychological world of tennis.

Reading the book, I recognized in many situations, back in time and reliving some of their own,

beautiful and less beautiful moments.

Likewise, reading I’ve learned something new and that is why I think the book is excellent and instructive for all tennis lovers,

beginners, amateurs to professionals.

The book describes the important elements of psychological preparation – from the point of view and ways of thinking of defeat or victory to tactics,

ways of training, preparation and alternative training methods that can help to improve their own abilities.

It is a small border between players who ‘fail’ and those who ‘do not fail’. Psychological preparation is, of course,

one of the most important keys to success in the sport, and is the author of many examples and tips show how to proceed in

different situations in order to get the most out of yourself. With proper psychological preparation and way of thinking, many ‘impossible’ things,

will prosper us fully as possible.

And because all tennis players who are trying to make full use of their potential, I recommend you read ‘Anything is possible’

because this book can really help it.

Marin Čilić, the best Croatian tennis player, number 9 on ATP world ranking

 

“All I can say is I wish I read Igor’s book when I was playing. This book is a compilation of 20 plus years of mental game experience playing at the highest level! I don’t care if you are a recreational player who wants to beat your best friend or a professional player who is trying to break Top 100, Igor’s book is a must read! I guarantee that your result will improve if you read and apply what is in the book. This book should be a carried by every aspiring tennis player!”

Benny Lin – former ATP touring pro, ITF Level 3 coach & entrepreneur.

 

Jako mi je drago da sam procitala ovu knjigu jer se u njoj nalazi jako puno stvari koje mogu svi koji se bave tenisom sami pokusat primjeniti pa tako i ja.Kaze se da u zivotu covjek stalno uci,ova knjiga je cisti primjer da ce svatko nesto pronaci za sebe i nauciti nesto novo. Toplo bi preporucila svima ovu knjigu jer se stvarno isplati odvojiti malo vremena i procitati jer je autor jako dobro uspio opisati situacije koje se dogadjaju u tenisu,jako je poucna pogotovo psiholoski dio koji je jako bitan u tenisu,ako ne i najbitniji,a mislim da se premalo paznje daje tom dijelu treninga.

 

Ana Vrljic, profesionalna tenisačica

 

 

Jako jednostavno i razumljivo za shvacanje sa puno prakticnih savjeta kako vjezbati i usavrsiti se u pojedinom segmentu. Jos je vrijednije jer dolazi iz igrackih, trenerskih i zivotnih iskustava. Svidja mi se dio o prirodnim zakonima, kao i dio o ustrajnosti i disciplini u provodjenju rituala, jer jedino se tako mozemo promijeniti na bolje i jedino tim pristupom sve ostale tajne i metode iz ove knjige nas mogu unaprijediti i koristiti nam.

Mislim da je tu najveca razlika izmedju uspjesnih i manje uspjesnih.

Dosta toga je vec poznato svima nama, ali ovo je odlican podsjetnik na ono na cemu moramo svakodnevno raditi i zato mislim da je dobro uvijek je imati pored sebe i stalno se podsjecati te usmjeravati i vracati prema pravilnom putu napretka.

Marin Bradaric, profesionalni tenisac

 

 

 

O knjizi

Iako sam uvijek bio pozitivac, nikad nisam razmisljao na nacin na koji razmisljam nakon procitane knjige “Sve je moguce”. Sada sebi radim plan sa malim ciljevima koji mnogo znace: nastojim odraditi svaki dio treninga u svjesnosti sadasnjeg trenutka, u mecu pokusavam odigrati svaki poen onako kako sam ga zamislio, tako da nemam vise stresa u poenima, niti ne razmisljam o konacnom ishodu, koncentriran sam na disanje na nacin da udahnem kad protivnik udara lopticu, a izdahnem kad ja udaram.

I tako poen po poen uzivam u igri tokom cijeloga meca. Kad sam poceo primjenjivati savjete iz knjige, moj se tenis totalno promijenio. Postotak prvog servisa je savrsen, pogreske iz igre su se prepolovile.

Ovu knjigu preporucujem svima onima koji se bave tenisom i siguran sam, budete li primjenjivali savjete iz knjige, poboljsat cete svoju igru za duplo i osjecat cete se fantasticno na terenu.

Franjo Raspudic, profesionalni tenisac

 

 

 

 

 

 

O knjizi

Knjiga ‘Sve je moguće’ potpuno vjerno dočarava psihološki svijet tenisa.

Čitajući knjigu prepoznao sam se u mnogim situacijama, vratio se u prošlost i ponovno proživio neke vlastite,

lijepe i manje lijepe trenutke.

Isto tako, čitajuci sam naučio nešto novo i zato mislim da je knjiga izvrsna i poučna za sve ljubitelje tenisa,

od početnika, rekreativaca do profesionalaca.

Opisuje važne elemente psihološke pripreme – od stajališta i načina shvaćanja poraza ili pobjede do taktike,

načina treninga, pripreme i alternativnih metoda treninga koji mogu pomoći u unaprijeđenju vlastitih sposobnosti.

Veoma je mala granica izmedju tenisača koji ‘uspije’ i onoga koji ‘ne uspije’. Psihološka priprema je, svakako,

jedan od najvažnijih ključeva uspjeha u sportu, a autor je mnogim primjerima i savjetima pokazao kako pravilno postupiti u

različitim situacijama da bismo izvukli najbolje iz sebe. Uz pravilnu psihološku pripremu i način razmišljanja, mnoge ‘nemoguće’ stvari,

činit že nam se potpuno mogućima.

 

I zato svim tenisačima koji pokušavaju u potpunosti iskoristiti svoj potencijal, preporučam da pročitaju ‘Sve je moguće’

jer im ova knjiga doista može u tome pomoći.

Marin Cilic-4

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, 11. igrač na ATP rang listi

 

O Knjizi

“U svom poslu mentalne pripreme sportaša, mnogo puta sam se susreo s
tematikom koju Igor obrađuje u svojoj knjizi. Teme fokusa i koncentracije,
stavova, nošenja sa pritiskom su uvijek ponavljajuće u mentalnoj igri
kakav je tenis u svojoj suštini. Izuzetno cijenim i nalazim veoma
vrijednim što je Igor na jednostavan način objasnio komplicirane procese
koji se odvijaju u glavi tenisača prije, za vrijeme i nakon meča. Osim
toga, vježbe, tehnike, primjeri iz vlastitog iskustva su odlično
objašnjeni i spremni za korištenje svakome tko želi poraditi na svojoj
mentalnoj pripremi. Čestitam na tome što je kroz ovu knjigu uspio
približiti i pojednostaviti psihologiju tenisa upravo onima koji su
krajnji korisnici ove knjige, tenisači i teniski treneri.”

Luka Škrinjarić, mag. psych, sportski psiholog

 

 

 

 

 

 

 

O knjizi

 

Ovo što sam pročitao je najbolje što sam ikada pročitao o tenisu, a i o životu, jer ima dosta poveznica. Ova knjiga mora biti zakonik ponašanja, razmišljanja i djelovanja u tenisu. Divim se tome kako si uspio sve dijelove, a  nije ih malo, povezati u cjelinu i dati im jednostavnost.

Siguran sam da će mi ova knjiga pomoći da budem još bolji trener.

th

Goran Prpić, trener Jane Fett i bivši profesionalni tenisač, pobjednik ATP turnira u Umagu

 

 

O knjizi

Za početak htjela bih čestitati Igoru na izvrsnoj knjizi .Mislim da je jako poučna za sve tenisače, pogotovo za roditelje mladih tenisača . Pronašla sam se u više situacija opisanih u knjizi i puno mi je pomogla u mom psihičkom sazrijevanju .Autor je jako dobro opisivao situacije u kojima se nalazimo svaki dan i posebno me se dojmilo što je opisivao vlastita iskustva i kao igrača i kao trenera, jer ponekad igrač treba sam sebi pomoći ako trener nije u mogućnosti.

Za kraj ovu knjigu bi preporucila svima koji sudjeluju u razvoju igrača ,posebno u njihovoj psihološkoj pripremi !

Ana Konjuh, najbolja juniorka na ITF svjetskoj rang listi, pobjednica juniorskog Australian opena 2013

GEPA-26011326002

 

O knjizi

Teniska knjiga iz koje necete nauciti kako se igra forhend ili bekend, servis ili volej, ali sigurno cete postati bolji igrac, uspjesnija osoba ili u najmanju ruku, bolji covjek.

Knjiga iz koje pouke mogu izvuci i sportasi i nesportasi. Svakako jedna od najboljih sportskih knjiga koju sam procitao.

Nikica Zgaljic, teniski trener ( radi sa slijedecim igracima: N. Mektic, T. Androic, F. Veger)

 

O knjizi

Ja sam tip koji ne voli citati knjige, ali kada je u pitanju sportska ili teniska literatura onda osjecam potrebu da procitam knjigu i naucim nesta novo. Tako sam najvise naucio upravo iz knjiga i naravno iz mog skromnog igrackog iskustva. Kada odvrtim film unazad najveci prostor za napredak sam imao u  psiholoskoj pripremi ili kako se voli reci “glavi”, a najmanje sam na tome radio. Nije izgovor, ali nitko mi nije znao dovoljno kvalitetno pribliziti to, a i nije bilo literature koja bi mi jednostavno objasnila i pomogla u rjesavanju problema. Zato mislim da je ovakva knjiga potreba svima koji su ukljuceni u sport.
Pisana je jednostavnim i razumljivim rjecnikom, a vase iskustvo i primjeri su zivi i mislim da svatko tko je probao igrati natjecateljski tenis pronalazi sebe u njima. Ono sta je zgodno da paralelno dajete prakticne vjezbe i rjesenja koja se mogu primjeniti na terenu i van terena. Svidaju mi se vasi stavovi i razmisljanja i u jako se puno stvari pronalazim. Kada sam zavrsio sa citanjem pomislio da bi ovu knjigu trebali procitati svi zato jer izgraduje i navodi na zdrava stajalista. Napredak malo po malo korak po korak, stajalista prema treningu i turniru, skretanje misli na izvedbu i cilj, a ne na pobjedu, pristup treningu, skretanje paznje na to kako okolina i treneri utjece na igrace. Tako da sam podcrtao puno stvari i nadam se da cu ih znati upotrijebiti u pravom trenutku na pravi nacin.
Marko Pazman, teniski trener ( F. Zgombic)
O knjizi
Knjiga prica svoju “pricu” stvarnog teniskog zivota odrastanja . Knjiga je
neopterecena sa tehnickim detaljima i iscrpljujucim objasnjenjima kako koji
udarac treba objasniti , pripremiti
i na kraju perfektno ga odigrati . Meni je to super je knjiga pisana iz
“naroda” za  “narod ” , jednostavna je brosura koji mozes strpati u dzep i
svako malo poviri u nju i izvuci za sebe nesto
jako vazno i sadrzajno …
Knjiga je na kraju slika tebe koji si ju stvarao i kroz sve to prolazio ,
naucio si jako puno tehnika kroz zivot i to vjesto implementirao … napisao
si jedan mali zivotni prirucnik i na tomu ti hvala …
Zlatko Musovic

 

 

 

 

Predgovor Ivana Ljubičića

 

 

Kada mi je Igor javio da piše ovu knjigu prva misao koja mi je prošla kroz glavu bila je – naravno! Zašto naravno? Zato što je za mene, od kada sam ga upoznao (iako, ne sjećam se kada je i gdje to točno bilo, godine prolaze…) Igor dobri duh hrvatskoga tenisa.

Tenis je specifičan sport, i u njemu ima svakakvih priča. Najrjedje su i one najljepše, one koje traju dugo, dugo jer  su inspirirane čistom ljubavlju prema sportu, prema svemu što on pruža. Igorova je priča upravo takva i to me je oduvijek fasciniralo i inspiriralo. Od legendarne Istarske rivijere, preko Dalmatinske rivijere, a kasnije i u Davis Cupu uvijek je bio onaj koji je najsrčanije trenirao i igrao. Igrao je, tako, i u godinama kada oni koji ne dijele njegovu strast prema tenisu više nisu mogli ni zamisliti sebe kako udaraju lopticu. I imam osjećaj da je u svakom trenutku uživao.

Sada, iz ove relativno nove pozicije bivšeg profesionalnog tenisača lakše razumijem ostale “bivše”.  Uvuče ti se taj sport pod kožu, osjetiš potrebu prenijeti ono što si uz puno muke  naučio. Još uvijek imaš mentalitet igrača, ali sa dodatnim bonusom da stvari sada vidiš “izvana”, a i imaš vremena posvetiti se onom segmentu tenisa koji te najviše zanima.

Uz mnoge druge igrače sa kojima je radio, Igor je imao i ( u Hrvatskoj jedinstveno) iskustvo raditi, zajedno sa Željkom Krajanom, sa Dinarom Safinom, igračicom koja je u vrijeme rada sa njih dvojicom dosegla i poziciju broja 1 na WTA ljestvici. To je ogroman uspjeh kojim se vrlo malo ljudi može pohvaliti, a iskustvo i znanje prikupljeno je nemjerljivo.

I zato mi je drago da se Igor odlučio na ovaj pothvat.

Nije lako nakon toliko godina sudjelovanja, proučavanja i promišljanja sintetizirati svo svoje znanje u jednu knjigu koja bi trebala biti razumljiva i od pomoći svima koji se žele na bilo koji način baviti tenisom. Osobno sam se prepoznao u mnogo situacija u ovoj knjizi i mogu vam potvrditi da je Igor u svom naumu uspio. Knjiga nudi sve što treba znati o pripremi profesionalnog igrača, načinu na koji igrač razmišlja na terenu pa do toga kako i jedan vrhunski igrač može postati još bolji.

Lijepo je znati da se sva mudrost Igorovog velikog iskustva od sada može naći na jednom mjestu.

DSC02148

 

 

 Foreword

 

When Igor had told me that he was writing this book my first thought was, naturally of course. Why of  course. Because he is a good spirit of Croatian Tennis. (I do not exactly recall when and where it was exactly, years pass.

Tennis is  a peculiar kind of sport and there are many stories told about it. The most beautiful ones are the rarest because they last long as they are inspired by pure love the tennis itself  and to anything it offers. The Igor Story is exactly like this and I have always been fascinated and inspired by it. Ever since legendary Istrian Riviera and Dalmatian Riviera and later in Davis Cup he was always the one who had been training the most eagerly.  And that was also the way he played tennis  during the years when his generation could not imagine playing tennis with the same passion as he was playing. And I am of an impression that he enjoyed every second playing it.

Now, from a position of a an ex pro tennis player I understand more benevolently other „ex“ players.

This tennis gets into your skin, you feel the need to pass on the knowledge you have acquired through much effort and hard work. You still have a behavior of a pro tennis player but also with an extra  bonus which is – that you have an ability to see things from the „outside“. At the same time you have time to dedicate to the segment of tennis you are mostly interested in.

 

Along with many players  he was training Dinara Safin (a unique experience in Croatia) together with Željko Krajan. During her cooperation with them she managed to get to the number one position of the WTA list of female tennis players. This is a huge success that not many people can say that they have achieved, and the knowledge and experience are the things that are enormously valuable and important.

This is precisely the reason I am glad he has decided to embark on this  endevour.

 

It is not so easy after so many years of active playing, studying and thinking put together your knowledge in a book that is supposed to be acceptable and helpful to all those who want to take interest in tennis in many ways. I have identified myself in many situations in this book and I can assure you that he has succeeded in his effort. This book is offering everything  you need to know in order to train and prepare a professional tennis player as well as to the way the player is  thinking in the tennis field and how a top tennis player can become better.

 

It is good to know that all the tennis wisdom of Igor’s vast experience and knowledge can be found in this book.

Ivan Ljubičić

Leave a Reply